2 X 11 JOAR DE PEERLINKBEND

Ut woar geweldig --> slideshow feestavond

In 2006 bestaat de “Peerlinkbend” 2 x 11 jaar. Een heugelijk feit dat uitbundig gevierd moet worden. Hiervoor is in samenwerking met de Triatlonvereniging van Stein op vrijdag 30 juni a.s. het “Peerlinkfjês” georganiseerd. Naast oud-peerlinke(n), “vasteloavendsvrûnj”, collega Zaate Hermeniekes en goede bekenden is iedereen van harte welkom.

De Peerlinken zijn liefhebbers van “feesten” en hebben dan ook besloten tijdens deze avond géén receptie te laten plaatsvinden en zien ook af van het organiseren van een “traditioneel Zaate Hermeniekes Treffen”. In plaats hiervan is gekozen voor een fantastisch avondvullend programma met een keur aan artiesten die borg staan voor “Sjpas en Plezeer “.

De Roepoepers;

Een gezellige Zaate Hermenie uit Grevenbicht. Deze Maaskanters behoren tot de top in dit specifiek Limburgs genre. Dat zij reeds 3 x Limburgs Kampioen waren onderstreept dit. Ondanks het feit dat zij al van 1981 actief zijn, spelen zij nog steeds met veel enthousiasme en geweld in binnen- en buitenland. Daar waar zij optreden is “Spjas en Plezeer” en swingt de “tent”. Logisch want ook de “Roepoepers”zijn echte Limburgse levensgenieters die zelf weer iedere keer opnieuw van hun show en muziek genieten en dit slaat over op het publiek.

Wim (Falaa)

Wim is bekend van het duo de “Steinder Muppets” en later “Sjaak & Wim” . Afgelopen jaar beleefden een hoogtepunt op het Limburgs Vasteloavensleedjes Konkoer in Stein waar zij een 2 e plaats behaalden, met het nummer Falaa. Samen met de “Steinder Muppets” heeft de Peerlinkbend in 1995 de 1 e Steindervasteloavend CD “Sjteingood” opgenomen, een hoogtepunt in 2 x 11 joar Peerlinbend. Zoals de Steinder Vastelaovend hoort bij de Peerlinkbend zo hoort ook deze muziek thuis op het Peerlinkfjês.

Jo-D’s Dance Squad

Een enthousiaste groep van 7 meiden, die zich helemaal uitleven in hun “Streetdance”. Deze hedendaagse uiting van kunst en muziek van Steinder bodem mag natuurlijk niet ontbreken op deze feestelijke avond. De meiden trainen in het Crea Dance Centrum van Jos Diederen onder leiding van de fanatieke Tanja. Kunstbende dit jaar in de Schouwburg van Sittard was hun première en hier ontvingen zij van de deskundige jury een verbluffend compliment.

De Schaamschotten

De Schaamschotten slagen er in om met bekend repertoire op eigenzinnige wijze het publiek te bespelen. Ondanks hun voorkeur als “Amsterdammers” voor het Jordanese lied, zijn zij duidelijk geïnspireerd door Elvis Presley waardoor zij alles in zich hebben om uit te groeien tot de koningen van de Nederpop. Wanneer de Schaamschotten optreden ontstaat algemene gekte. Je wordt gedwongen om meebrullend en meedeinend op de meeslepende muziek aan de sjouw te gaan met bier. Met gevoel voor theater presenteren de Schaamschotten louter krakers die zij in een nieuw jasje gestoken hebben. Vanuit hun tenen zingend brengen zij met tomeloze energie elke zaal in vervoering. Uiterlijk en muzikaal zijn zij de vleesgeworden mix van Hazes en de King, waardoor vooral de vrouwen in extase raken. Neem dus volgens de smartlaptraditie je zakdoek mee. Deze komt van pas als je van schrik te horen krijgt : “De Shameshots have left the building”.

Kortom een keur van artiesten die garant staan voor een lekker avondje uit. Dit mag u zeker niet missen!!

De algehele presentatie van deze avond wordt verzorgd door inmiddels legendarische Pierre Cnoops en Ton Sleijpen.

Het feest vindt plaats in de tent van de Triatlonvereniging in de Haven van Stein.

Aanvang is aansluitend aan de ludieke triatlon om ongeveer 20.15 uur.

Uiteraard is de entree gratis!